Word een Viking

Dag 3: Compiègne (F) – Épône (F) – 136km

Vandaag de derde en voorlopig zwaarste dag van mijn tocht naar Santiago de Compostella. Na terug een ondermaats ontbijt (boterhammen met choco. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat F1-ontbijten goedkoop zijn) in een Formule 1 hotel begon ik aan de tocht. Dezemorgen was het slechts 8°C.

Na 52km kwam ik aan te Mouy, waar ik wat gegeten heb. Tijdens dit traject heb ik zeker 15km bergop gedaan.
Het landschap wordt meer heuvelachtig, waardoor er op sommige momenten tot 10% moet geklommen worden, een goede training voor de Pyreneeën binnenkort!

Onderweg kwam ik nog een Vlaming uit Drogenbos tegen met dezelfde eindbestemming.

Na deze koude dag ben ik gestopt in Épône, een gemeente ten Noord-Westen van Parijs aan de Seine.
Spijtig genoeg is het vandaag een feestdag, en zijn alle cafeetjes gesloten. :-) .Wellicht ligt het hieraan dat Épône wel een dode stad lijkt. Dan maar iets gaan drinken in een tankstation. De bediende mompelde me iets toe in onverstaanbaar Engels. Dus vroeg ik hem gewoon wat hij zei. Hij vroeg eigenlijk waar ik vandaan kwam. Ook wou hij kwijt dat de Fransen de cultuur van de fiets niet hadden, dat een Fransman liever de auto neemt!

Ik ben te Garganville wel even verkeerd gereden. Bij het terugkeren naar het centrum ben ik een Nederlands echtpaar tegengekomen die ook verkeerd waren op deze plaats. Dus indien ik later nog een fietstocht zou maken is het wellicht best om een GPS te overwegen. Alhoewel zo af en toe eens verkeerd rijden heeft ook zijn charmes :-)

Morgen gaat mijn tocht verder richting Chartres.

Both comments and pings are currently closed.

2 Responses to “Dag 3: Compiègne (F) – Épône (F) – 136km”

 1. Sabrina zegt:

  Julien,

  Met de dagen daalt de temperatuur ;)
  Ik hoop dat je een Damart hebt ?
  Weet je dat Chartres met Bethleem gepaard is?

  Bedankt voor je verhaal : ))

  Sabrina LIENARD

 2. Martien zegt:

  Ik wens je veel warmte toe
  Hoe langer je onderweg bent, hoe meer dat lukt in je hart
  Maar je botten hebben het ook nodig: zonnig weer.

  veel succes

  martien
  webmaster http://www.santiago.eigenstart.nl