Word een Viking

Dag 13: Navarrete (E) – Burgos (E) – 114km

Momenteel bevind ik me reeds na 40km in de gemeente Santo Domingo de la Calzada.
Vandaag heb ik mijn eerste platte band vervangen, nadien 15km meegereden met wielertoeristen, al was het bergop moeilijk om hen te volgen met mijn zware bagage. Het was fijn om wat te praten met hun.
Ik noemde hun Alberto en Miguel (Contador,Indurain) en zij mij E… Leuke momenten!

Het was vandaag 32°C warm, verschrikkelijk warm op de fiets. Om gezondheidsproblemen te vermijden in deze hitte wou ik twee Cols vermijden tot 975meter. Ik had me misrekend en krijg er van 1000m en 1150m voorgeschoteld.
Onderweg kom ik veel wandelaars tegen die problemen ondervonden van de warmte.

Net uit het plaatsje voor Burgos zie ik een Chinees meisje met rugzak. Ze zegt iets tegen me , dus ik stop.

Ze ziet het niet meer zitten, ocharme. Nu blijkt dat ze uit Korea komt tesamen met een grote groep die de tocht maakt (ieder op eigen tempo).Ik geef haar de raad om effe uit te blazen en terugkeren om in hostalletje te gaan recupereren. Tiens ik dacht dat ze Korea de Boeddha aanbidden???

Na 114km kom ik in Burgos, een grootstad in de provincie Castilië en Leon. De beentjes voelen nog fantastisch goed, en de wil om verder te gaan tot het doel is er nog, ongetwijfeld.

Wat een verschil met Vlaanderen. Wij leven binnen… hier leven ze buiten. Dan ook maar op zijn Spaans gaan doen hé. Heerlijk vertoeven onder de platanen naast de rivier in het centrum van Burgos.

Er heerst hier een gezellige drukte!

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Dag 13: Navarrete (E) – Burgos (E) – 114km”

  1. Sabrina zegt:

    Julien,

    Je bent niet alleen :we denken aan jij elke dag :) )

    Sabrina (BNO)