Word een Viking

Dag 15: Carrion de los Condes (E) – Fontecha (E) – 120km

Vandaag is het al de 15de dag van mijn tocht.
Na 71km bevind ik me in El Burgo Ranero. Vandaag is het weer wat minder goed, er is weinig zon een veel Westenwind wat het extra zwaar maakt.
Onderweg ben ik reeds verschillende huizen tegengekomen die in de rotsen gehouwen zijn.
Ik zal verder fietsen onder Leon, zodat ik de vervuilde stadslucht niet hoef in te ademen.
Het is middag, dus tijd om een sla te gaan eten in een klein dorpje. Ik krijg een “ensalda mixta” op het terras met een lekker glaasje wijn erbij. Echt een mooie reuze-ensalada. Heerlijk!
Opeens komen er 2 honden aangerend! Ze draaien steeds rond mij en bedelen. Ik bekijk de dieren goed en… op de ribben van allebei kan harp gespeeld worden!…  op de rug van ééntje was een grote plek zonder haar met op de huid grote champignons(ofzo) die wel bijna 2cm hoog waren,de ene naast de andere. Bwijh, gewoon van dit te zien kon ik niet meer eten.
Die dieren waren echt verloedert.

Na 120 km ben ik nu aangekomen in een herberg/refuge te Mazarife, een klein dorp ten zuiden van Leon. In deze herberg zal ik overnachten met 3 andere personen op de kamer.
Vandaag was de wind hier wel tot 5 beaufort en was het zwaarbewolkt en regen. Hopelijk is het morgen wat beter, want dan staat er een pas van 1500m hoogte op het programma!

Onderweg waren veel ooievaars .Op straat heb ik een vosje gezien dat pas doodgereden was. Jammer want dit zijn echt nuttige dieren.

Bij het avondeten mocht ik aanschuiven aan tafel bij een Nederlands paar die ook de tocht per vélo doen.

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Dag 15: Carrion de los Condes (E) – Fontecha (E) – 120km”

  1. Sabrina zegt:

    Julien,

    Weet je dat de hond de gezel van de familie is ?

    Sabrina (BNO)