Word een Viking

Dag 16: Fontecha (E) – Ponferrada (E) – 95km

Het hoogtepunt zal vandaag letterlijk en figuurlijk de Cruz Ferro worden. Een pas die op een hoogte van 1500 meter gelegen is. Al heb ik een beetje schrik voor de afdaling nadien.
Momenteel ben ik in Astorga, ongeveer 2000km heb ik reeds gefietst. Ik heb inmiddels al het tempo van de lange-afstandfietsers gevonden ttz. langzaam, genietend van alles rond mij.
De klim is inderdaad zeer lang en hard, het is nodig om serieus op de pedalen te “stoempen”. De laatste kilometer naar de top kreeg ik een adrenalineopstoot. Ik reed naar boven zonder moeite en pijn, ongelofelijk vlot ging het. Dan bij de cruz ferro… de ontlading; mijn emo-moment. Traantjes… het gevoel van “de oude is nog niet versleten :-) . Natuurlijk heb ik hier een echt Machels kalksteentje achtergelaten.

De temperatuur ligt niet ver boven het vriespunt. Het is bijgevolg vrij koud!
Dus na een 5-tal minuutjes de afdaling naar Ponferrada ingezet. Het is meerbepaald een lange en gevaarlijke afdaling. Je moet hier constant remmen. Raar, mijn fiets is ook geladen met statische elektriciteit. Hoe kan dat nu??
In Ponferrada voel ik mijn vingers niet meer door het trekken aan de remmen.
Tja, mijn remblokjes zijn ook versleten, dus… effe vervangen!

Vandaag was het over het algemeen koud, grauw, regenachtig weer. Hopelijk morgen terug beter weer?

Ponferrada is een leuk plaatsje met het middeleeuws kasteel van de tempeliers. Fijn om ’s avonds wat rond te wandelen!

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Dag 16: Fontecha (E) – Ponferrada (E) – 95km”

  1. Sabrina zegt:

    Julien,
    Pas op …
    Vergeet niet de remen te controleren !

    Sabrina (BNO)