Word een Viking

Extra: ter plekke in Santiago de Compostella

Nu ik aangekomen ben in Santiago de Compostella, en nog veel tijd over heb voordat mijn vrouw vrouw Gerda per vliegtuig tot hier vliegt, zal ik me bezig houden met het bezoeken van bezienswaardigheden en nog enkele kleine tochtjes maken per fiets.
Hieronder kan u korte verslagen vinden van deze extra dagen.

Vandaag, 31 mei heb ik een tocht gemaakt van 99km. Vertrokken in Santiago de Compostella, nadien via Padron naar Noia, een gemeente gelegen aan de Atlantische Oceaan. Van daaruit keerde ik terug naar Santiago de Compostella. Hier is het te gevaarlijk om op gewone banen te fietsen.

Vandaag was het 32°C warm en heb ik weer prachtige panorama’s gezien.

Op 1juni reed ik 42km tot in Arzua, een rustige gemeente met Platanen op een plein. Zoals bijna iedere dag verorber ik mijn enslada mixta.

Ik zie veel mensen de kerk binnengaan. Volg de mensen tot in de kerk voor de viering. De kerk zit stampensvol. Iederéén staat opeens recht… omdat dragers met een kist binnenkomen.
Dit is wel niet mijn bedoeling! Dus effe wegglippen en in de refuge gaan overnachten.

’s Anderendaags terug richting Santiago gefietst. Bij vertrek uit Azura onmiddellijk 3 gasten uit de buurt van Antwerpen tegengekomen die dezelfde richting fietsen.
De meest spraakzame onder hen zei “Het ging zeer gemakkelijk… we hebben zelfs nog met de handrem op gereden”.
naar schatting na een 20-tal kilometer kon diegene “met de handrem” niet meer bergop en verachterde :-) . Zulke dingen maken de reis plezierig!

Vandaag, 3 juni heb ik weer een tocht gedaan van juist 100km. Heel wat klimwerk en een prachtige natuur!

Nietsvermoedend rijd ik voorbij een landhuis dat afgespannen is met draad. De woning kan wel wat herstellingen gebruiken denk ik! In de tuin loopt een redelijk grote boxerhond die een gaatje in de draad vind… hij loopt in volle snelheid naar me… ik accelereer… de hond is slechts een metertje van mij…. hij heeft een rij prachtige tanden… 35 per uur… Yes hij kan niet volgen. Ik denk een hartslag van wel 200 te hebben!
Vandaag is het weer 30°C, dus drinken is de boodschap!
De rij pelgrims of fantasie-pelgrims groeit nog verder aan!

Both comments and pings are currently closed.

4 Responses to “Extra: ter plekke in Santiago de Compostella”

 1. Bruno Lammé zegt:

  Hi Julien,
  Bravo, t’is een mooie success
  Bruno

 2. Etienne zegt:

  Dikke proficiat Julien.
  Wat een prestatie.

 3. Carlo zegt:

  Julien,

  Enorme waardering voor wat je realiseerde! Gelukkig zijn er nog mensen die het wel aandurven om hun droom in werkelijkheid om te zetten.

  Van harte proficiat en tot binnenkort.

  Carlo

 4. Honoré K zegt:

  Bompa Julien,

  Profitiat voor dit prestatie.
  C’est Enorme ce que tu as fait et bon séjour en Espagne.

  Noah-Josias en zijn ouders